Работно време: Пон. - Петок 09:00 - 19:00ч.
Бул. Видое Смилевски Бато 2/1, 1200 Тетово

info@prodent.mk

+389 76 334 595

+389 44 334 595

Loading...
Loading...
Loading...

ПРАВА НА ПАЦИЕНТОТ

Почетна Новости и совети

ПРАВА НА ПАЦИЕНТОТ

Следното покажува список на права што вие како пациент ги имате на стоматолошка клиника:

Висок стандард на грижа, без оглед на националноста, етничката припадност, пол, религија, возраст или способност.

Да се ​​третира со почит и високо професионално учтивост, како и етичко и морално однесување од страна на вашиот стоматолог.

Комплетен пристап и ажурирани информации за опциите на вашето здравје и третман на забите. Ова вклучува познавање на ризиците, придобивките и алтернативите пред да се согласите да продолжите. Вие исто така имате право да бидете информирани за тоа како ќе се влијае на вашето стоматолошко здравје ако одлучите да немате третман.

Да бидете информирани во врска со разгледувањето на стоматолозите за оптимален план за третман кој е специфичен за вашите потреби.

Да добиете проценка на плаќање за целиот третман и да прашате дали можете да го намалите планот за третман за да ги прилагодите финансиите и времето.

Да се ​​одбие каков било третман, вклучително и третманот што е веќе во тек.

Дека третманот е завршен во ефикасно и соодветно време.

Побарајте помош во случај на забен итен случај.

Да се ​​следат сите соодветни протоколи инфекција и стерилизација.

Споделете со вашите пријатели

Следете не:

Контактирајте не

Бул. Видое Смилевски Бато 2/1 1200 Тетово, Северна Македонија

info@prodent.mk

+389 76 334 595

+389 44 334 595

© 2023 Продент . Сите права се задржани.

Дизајнирано од ИнОне