Работно време: Пон. - Петок 09:00 - 19:00ч.
Бул. Видое Смилевски Бато 2/1, 1200 Тетово

info@prodent.mk

+389 76 334 595

+389 44 334 595

Loading...
Loading...
Loading...
Услуга

Естетика

Белењето на забите ќе ги заблеска забите и помага да се отстранат дамките и промените во бојата. Белењето е меѓу најпопуларните процедури во козметичката стоматологија, бидејќи може значително да го подобри изгледот на забите. Клиниката Продент ги нуди сите опции и системи за белење на забите слични како и во сите современи европски клиники.

Некои од нашите рутински естетски третмани вклучуваат:

Белење на заби со ZOOM
Белење на заби со NiteWhite
ЗАКАЖЕТЕ КОНСУЛТАЦИЈА

Најбрзиот, најлесниот начин да ги избелите забите ефикасно е белеење со Зоом по уредност. Оваа постапка надгледувана од стоматологот е безбедна, ефективна и клинички докажана за избелување на забите до осум нијанси – за посветла насмевка, за само една посета. Zoom! е процес на белеење што гo избелува (осветлува) обезбојувањето на емајлот и дентинот.

Што предизвикува обезбојување на забите?

Постојат неколку причини. Најчести се стареењето и потрошувачката на боење супстанции како кафе, чај, кола, тутун, црвено вино итн.
За време на формирањето на забите, доколку се користи тетрациклин, некои антибиотици или прекумерна флуоризација може да предизвикаат промени во бојата на забот.

Кој може да има корист од белење на забите?

Скоро секој. Сепак, третманот може да не биде ефикасен за некои во споредба со други. Вашиот стоматолог може да одлучи дали сте вистински кандидат преку орално испитување и доделување на засенчување на забите.

Дали белењето на забите е безбедно?

Да. Бројни истражувања и клинички студии укажуваат дека белењето на забите под надзор на забар е безбедно.
Всушност, многу стоматолози сметаат дека белењето на најбезбедна постапка козметичката стоматологија. Зум не се препорачува за деца под 13 години, бремени жени и мајки во доење.

Која е постапката Зоом на белење на забите? Колку траат резултатите?

Следејќи го едноставниот совет по белеењето, забите секогаш ќе бидат побели од порано. Бидејќи забите ви изгледаат убаво, препорачуваме да го користите забниот конец, да ги миете забите два пати на ден и да ја цениме домашната нега со Зоом. Неделен или Nite бел гел. Овие се професионални производи дизајнирани да ги задржат забите бели. Овие подготовки се достапни само од вашиот лекар.

Како работи постапката Зоом?

Гел за белење се активира со светлина од содржината на хидроген пероксид. Во моментот кога растворен водороден пероксид, кислородот влегува во емајлот и дентинот, откривајќи ги материите за боење се додека структурата на забите не остане непроменета.
Light Zoom помага во активирање на водород пероксид и помага при пенетрација на забната површина. Студијата покажа дека употребата на светло зум ја зголемува ефикасноста на гелот за зумирање на 26% или повеќе, давајќи просечно подобрување од осум нијанси.

Што доживува пациент за време на постапката Зоом во нашата ординација?

За време на постапката, пациентите можат удобно да гледаат телевизија или да слушаат музика. Луѓето со стрес заради рефлекс на повраќање или вознемиреност може да имаат потешкотии да ја поминат целата постапка.

Како се контролира изложеноста на светлината на зоом?

Zoom постапка, бара сите меки ткива во или надвор од устата да бидат заштитени. Стоматологот треба да ја следи постапката за да осигури каква било изложена кожа или ткиво да биде добро изолирана во текот на постапката. За време на постапката се неопходни чаши (очила).
Луѓето кои се чувствителни на светлина, вклучително и оние со PUVA-терапија (псирален + УВ зрачење) или фото-хемотерапија или пациенти со меланом, не треба да се подложат на зоом во канцеларија. Исто така, патниците со терапија со лекови кои се чувствителни на светлина, треба да се консултираат со нивниот општ лекар пред да продолжите. Секој што е несоодветен за белење со зум во канцеларијата е добар кандидат за Zoom земи дома.

Студиите покажуваат дека белењето на забите со Zoom и забната нега се безбедни.

Zoom NiteWhite нуди супериорно белење дома за бела насмевка и очигледно уште од првиот ден на следните 7 дена.

Тоа е единствениот производ за белење дома што содржи аморфен калциум фосфат (ACP), што е клинички докажано за намалување на чувствителноста, за заштита на емајлот и помага за подобрување на текстурата и мазноста на полирањето на забите.

Секоја болка брзо поминува со наша помош

Контактирајте нѐ и закажете кратка консултација.

Побарајте нѐ уште денес

+389 76 334 595

+389 76 334 595

Следете не:

Контактирајте не

Бул. Видое Смилевски Бато 2/1 1200 Тетово, Северна Македонија

info@prodent.mk

+389 76 334 595

+389 44 334 595

© 2023 Продент . Сите права се задржани.

Дизајнирано од ИнОне