# Implantet dhe kirurgjia orale

175
telephone-call

Thirrni sot

+389 44 334 595
+389 76 334 595

Na kontaktoni dhe caktoni një konsultë të shkurtër.

Implantet

Implantet janë pajisje mjekësore që zëvendësojnë rrënjët e dhëmbëve që mungojnë. Ato përdoren si shtylla mbështetëse për kurora, ura ose proteza.

Implantet vendosen kirurgjikalisht në nofullën tuaj. Shumicën e kohës, implantet ndjehen si metoda më e natyrshme dhe më e sigurt se metodat e tjera që zëvendësojnë dhëmbët që mungojnë, si protezat.

Implanti përbëhet nga titani. Duket si një cilindër i vogël ose burmë. Pasi të vendoset implanti në nofull, nga lart i ngjitet një cilindër metalik. Ky cilindër shërben si bazë për një kurorë, protezë ose urë. Çelësi i suksesit të të gjitha implanteve është një proces i quajtur osseointegrimi, ose procesi i krijimit të kockave rreth implantit. Titaniumi është një material i veçantë që nofulla e pranon si pjesë e trupit.

Studimet tregojnë se vendosja kirurgjikale e implanteve është e suksesshme më shumë se 90% e rasteve. Nëse implantet dështojnë, problemet zakonisht ndodhin brenda vitit të parë pas operacionit. Pas kësaj, vetëm rreth 1% e të gjitha implanteve dështojnë çdo vit. Implantet janë bërë gjithnjë e më popullore sa që Shoqata Stomatologjike Amerikane (ADA) i aprovoi ato në vitin 1986.

Midis 1986 dhe 1999, numri i procedurave të implantologjisë është trefishuar. Tani vlerësohet se më shumë se gjysmë milioni implante vendosen çdo vit në Shtetet e Bashkuara. Kostoja paraprake për vendosjen e implanteve mund të jetë më e shtrenjtë sesa për llojet e tjera të restaurimeve. Por investimi vlen për një afat të gjatë. Ndoshta nuk keni nevojë të zgjidhni mbjellje për secilin dhëmb që mungon. Ne mund t’ju ndihmojmë për numrin e mbjelljeve që ju nevojiten.

Përfitimet e tjera të implanteve janë:

Ndjenja  – Shkaku se implantet janë të vendosur në kockën tuaj, i ndjeni më shumë si dhëmbi juaj natyral.

Të ushqyerit – Ju jeni në gjendje të përtypni më mirë me implantet. Krizat mund të jenë të vështira me protezat e rregullta, veçanërisht ato që nuk përshtaten. Një protezë e sipërme gjithashtu mbulon qiellzën tuaj dhe kjo zvogëlon ndjenjën tuaj të shijes.

Komoditet  – Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për qëndrueshmërinë e pastës ngjitëse të protezës, ose zhurmës së daljes së protezës gjatë të folurit.

Vetbesimi – Sepse implantet janë aq shumë sa dhëmbët tuaj natyralë, saqë ju harroni ekzistencën e tyre. Respekti dhe besimi do të përmirësohen, sepse nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për mungesën e dhëmbëve, ose si flisni.

176

Kirurgji Orale

Kur dëgjoni fjalët kirurgji, orale mund të mendoni për një ambient spitalor, anestezi të përgjithshme dhe një ose më shumë ditë shërim nga ky lloj i procedurës dentare, por mund të habiteni se si procedurat kirurgjikale janë thjeshtësuar, është investuar në përgatitjet dhe teknologjinë moderne në mënyrë që të rritet suksesi dhe efikasiteti i shëndetit tuaj.

Implantet dentare

Transplantimi i kockave

Heqja e majës së infektuar të rrënjës – Apicoectomy

Ekspozimi i dhëmbit për trajtimin e ortodontikës

Nxjerrja e dhëmbit të pjekurisë

Kirurgjia e sinusit maksilar

Frenektomia – heqja e një palme të vogël të indeve që parandalon që gjuha ose faqja të lëvizë shumë larg

Kirurgjia para-protetike – modifikimet e eshtrave dhe heqja e indeve të buta para vendosjes së protezës

Heqja e cistit

Kirurgji periodontale

Këshilla për kujdesin e dhëmbëve