Boul. Vidoe Smilevski Bato 2/1, 1200 Tetovo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
info@prodent.mk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Продент
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
Orë pune
e hënë - e premte
09:00 - 19:00

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
# Këshilla për një buzëqeshje perfekte
 
 

Këshilla

Era e keqe nga goja

Share on Facebook
Tweet
Çka është?Era e keqe nga (kundërmimi) goja është ndjenjë e pakëndshme. Ajo njihet edhe si halitosis. Kundërmimi i keq mund të shfaqet nga koha në kohë, ose mund të jetë i përhershëm në varësi nga shkaktari.Me miliona baktere jetojnë në gojën tuaj, posaçërisht në pjesën e pasme të gjuhës. Te shumica ...
Lexo më shumë......

Terapia e pulpës (palcës; kanalit të rrënjës)

Share on Facebook
Tweet
ParathënieEndodoncia është degë dentare që merret me sëmundjet e pulpës së dhëmbit. Pulpa gjendet në qendër të dhëmbit dhe në kanalet brenda rrënjës së secilit dhëmb. Pulpa është e përbërë nga indi lidhor, nerva dhe enë gjaku. Pulpa ushqen dhëmbin gjatë daljes së tij përmes gingivës. Në momentin e ...
Lexo më shumë......

Mbushjet e dhëmbëve

Share on Facebook
Tweet
Si përcaktohet nevoja për mbushje?Dentisti juaj mund të përdorë disa metoda për të përcaktuar nëse ju keni kariesin (prishjen) e dhëmbëve:Vëzhgimi – Disa njolla të bardha mbi dhëmbët tuaj mund të tregojë kariesin, por jo të gjitha. Dentisti juaj mund të përdorë një sondë eksploruese, një instrument ...
Lexo më shumë......

Brusha e dhëmbëve

Share on Facebook
Tweet
Konstruksioni dhe materialet për brushat e dhëmbëve kanë kaluar një rrugë të gjatë. Format e hershme të brushave kanë ekzistuar për afër 5000 vjet. Disa civilizime të vjetra kanë larguar ushqimin me “shkopth gërryerës,” një degë të hollë me majë të gdhendur që fërkohej për dhëmbi. Gjatë shekullit ...
Lexo më shumë......

Fluori

Share on Facebook
Tweet
Luftëtari natyror i kariesitKarieset kanë qenë dukuri e pakëndshme dhe pashmangshme. Por gjatë dekadave të fundit, kariesi është zvogëluar në mënyrë të shpejtë. Shkaku: fluori. Fluori është mineral që ndodhet në të gjitha burimet e ujit, duke përfshirë edhe oqeanet. Studimet tregojnë se fluori jo ...
Lexo më shumë......

Mjekimi i sëmundjes periodontale

Share on Facebook
Tweet
Mjekimi i sëmundjes periodontaleNëse jeni diagnostifikuar me sëmundje periodontale, ekziston një lajm i mirë se ajo shpesh mund të mjekohet në mënyrë të suksesshme.Hapi i parë jo kirurgjik zakonisht përfshin pastrimin special, për të larguar shtresimet e pllakut dhe gurit nga sipërfaqet e dhëmbit ...
Lexo më shumë......

Shprehitë gjatë të ushqyerit të cilat dëmtojnë dhëmbët

Share on Facebook
Tweet
Shumë nga prindërit të ushqyerit e nisin me një refren: “Nis haje këtë – të bën mirë!” Ekziston edhe një qortim i preferuar i prindërve në lidhje me ushqimin: “Mos e ha atë – do ti prishë dhëmbët!” Sot më shumë se kurrë jemi të ballafaquar me një zgjedhje hutuese të ushqimeve, nga ushqime të ...
Lexo më shumë......

Të drejtat e pacientit

Share on Facebook
Tweet
Të dhënat e mëposhtme paraqesin listën e të drejtave të cilat ju si pacient i posedoni në ordinancën dentare:Një standard të lartë të kujdesit, pa marrë parasysh përkatësinë kombëtare, etnike, gjininë, fenë, moshën ose aftësinë.Që do të trajtoheni me respekt dhe mirësjellje të lartë profesionale, ...
Lexo më shumë......