Бул. Видое Смилевски Бато 2/1, 1200 Тетово
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
info@prodent.mk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Продент
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
Работно време
Пон. - Петок
09:00 - 19:00ч.

 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
# Орална хирургија
 
 
 
 
 
 

Орална хирургија

 
Оралната хирургија како забен специјалитет се занимава со разни хируршки процедури во оралниот простор. Кога ќе ги слушнете зборовите орална хирургија, може да размислите за болнички амбиент, општа анестезија и закрепнување на една или повеќе дена од овој вид стоматолошка процедура, но можеби ќе бидете изненадени како хируршките процедури ги поедноставиле вложуваните во препарати и модерна технологија со цел за да го зголемите успехот и ефикасноста на вашето здравје.

Овој список подолу не е исцрплив, но дава примери за најчести процедури за орални операции што се прават во нашата клиника:
 
 
 
 
 
 
 
Стоматолошки импланти
 
 
 
 
 
 
 
 
Отстранување на заразен врв на корен – Apicoectomy
 
 
 
 
 
 
 
 
Вадење (отстранување) на умници
 
 
 
 
 
 
 
 
Френектомија – отстранување на мала кожа ткиво што спречува јазик или образ да се движат премногу далеку
 
 
 
 
 
 
 
 
Отстранување на циста
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Трансплантација на коски
 
 
 
 
 
 
 
 
Изложување на заб за третман на ортодонција
 
 
 
 
 
 
 
 
Операција на максиларен синус
 
 
 
 
 
 
 
 
Пред – протетичка хирургија – модификации на коските и отстранување на меките ткива пред поставување на протезата
 
 
 
 
 
 
 
 
Периодонтална хирургија
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ортодонција

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Јавете се денес
+389 44 334 595
+389 76 334 595
 
 
 
 
Контактирајте нѐ и закажете кратка консултација.
 
 
 
 
Совети за дентална нега