Бул. Видое Смилевски Бато 2/1, 1200 Тетово
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
info@prodent.mk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Продент
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
Работно време
Пон. - Петок
09:00 - 19:00ч.

 
 
 
 
 
 
 
clock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
# Совети за совршена насмевка
 
 

Совети

Пломби за заби

Share on Facebook
Tweet
Како ја утврдувате потребата за пломби?Вашиот стоматолог може да користи неколку методи за да утврди дали имате кариес (распаѓање) на забите:Набудување – Некои бели дамки на забите може да укажат на распаѓање, но не сите. Вашиот стоматолог може да користи истражувачка сонда, метален инструмент со ...
Прочитај повеќе......

Четка за заби

Share on Facebook
Tweet
Изградбата и материјалите што се користат за четки за заби се променија со текот на годините. Најраните форми на „четка за заби“ постојат скоро 5000 години. Некои антички цивилизации во обид да ја отстранат храната од забите, користеле „чепкалка за заби“, тенка гранка што била издлабена на врвот на ...
Прочитај повеќе......

Флуорид

Share on Facebook
Tweet
Природен борец против кариесКариесот бил непријатен и неизбежен. Но, во последните децении расипувањето на забите брзо се намали. Причина: флуорид. Флуорид е минерал кој е во сите извори на вода, вклучително и океаните. Студиите покажуваат дека флуорот не само што го намалува појавата на кариес кај ...
Прочитај повеќе......

Третман на пародонтот болест

Share on Facebook
Tweet
Ако ви е дијагностицирана пародонтозна болест, постои можност дека често може успешно да се лекува.Нехируршкиот прв чекор обично вклучува специјално чистење, ексфолијација за отстранување на плакета и забен камен од забите и коренските површини. Оваа постапка помага при заздравување на гингивата и ...
Прочитај повеќе......